kwiaty kasztanowca

kwiaty kasztanowca


  • zbieraj: białe kwiaty kasztanowca w maju, różowe kwiatostany są mniej wartościowe. Kwiaty można suszyć, jednak pamiętaj, że nie mogą zmienić koloru gdy wyschną.

  • smakuj: w leczniczych nalewkach i naparach. Spożywanie kwiatów kasztanowca łagodzi skurcze oraz zaburzenia trawienia, mają również działanie relaksujące.

 

  • korzystaj: z kosmetycznych i leczniczych właściwości tych kwiatów. Preparaty na ich bazie wzmacniają naczynia krwionośne, usprawniają przepływ krwi, leczą krwiaki czy żylaki i zwalczają cellulit.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s